Informacija
Tootekataloog

Kamado grillid

Kamado grillid

Kamado grillid on oma nime saanud iidse jaapani puidust või söel töötavate küpsetusseadmete järgi, mida tuntakse kamado nime all. Klassikaline kamado valmistati savist või muust keraamilisest materjalist, et saada suur urn või "muna" sarnane anum, mis sarnaneb tandoorile, millel on ümmargune kuju ja kopsakas konstruktsioon, mis pakkus ainulaadseid toiduvalmistamise eeliseid.

Need eelised olid ilmsed meie grillimisega tegelevatele esivanematele, kes avastasid, et keraamiline disain tagab suurepärase isolatsiooni, et säilitada ühtlane temperatuur isegi kõrge kuumuse korral. Nad avastasid, et suurem isolatsioon võimaldab ühtlaselt küpsetada, olles samas ka uskumatult kütusesäästlik, kasutades ahju töötamiseks vähem sütt või puitu. Lisaks võimaldas omanäoline vorm kasutada erinevaid toiduvalmistamisviise – olenemata sellest, kas küpsetamine, röstimine, suitsutamine, grillimine või mõni muu variant – nende seadmete kohandatavus on ületamatu.

Kamado grillid on nüüd valmistatud tulekindlast keraamilisest materjalist, et tagada kvaliteetne vastupidavus ja soojapidavus ning neid on erineva suuruse ja kujuga, et kohandada erinevaid paigutusi. Kaasaegsete kamado-grillide jaoks saab osta mitmeid lisaseadmeid ja valikulisi komponente, et muuta nende tööviisi ja võimaldada uusi toiduvalmistamisviise või selgeid grillimiseeliseid.

Söegrill 

Lisaks kütusesäästlikkusele on kamado grillid ehitatud nii, et need võimaldavad laias valikus toiduvalmistamisstiile. Näiteks keraamiline soojusdeflektor muudab kamado otsesest grillist kaudseks pliidiks, sarnaselt ahju või suitsuahjuga. Ehtsa 2-tsoonilise konfiguratsiooni jaoks kasutage kahe sõltumatu keeduala eraldamiseks tulekambri jaoturit. Kamado grilliga saab erinevate kinnituste ja konfiguratsioonidega küpsetada, röstida, suitsutada, praadida, hautada, grillida ja palju muud.

Kui soovite lubada veidi rohkem mitmekülgsust, siis teadke, et Kamado grillidel on sageli hübriidküpsetusmudel. Peaaegu iga kamado grillitootja soovitab söebriketi asemel kasutada tükksüsi. Paljud neist müüvad ka kõrge hinnaga erimärgistusega sütt. Brikett võib olla odavam, kuid kamado grilli jaoks sobib paremini tükksüsi. See talub suuremat kuumust ja boonusena lõhnab meeldivalt küpsetamise ajal.

Kui otsustate kasutada briketti, lugege kindlasti väikest kirja, et veenduda, et see ei riku teie kalli grilli garantiid. Samuti peaksite vältima koheselt kergeid sorte ja ärge kunagi kasutage süütevedelikku. See võib imbuda kamina katmata keraamikasse ja keegi ei taha, et nende eine maitseks nagu bensiin.

Keraamilised grillid

Kõik kamado grillid ei ole võrdsed. Mõnel kamadol on kõrgekvaliteediline konstruktsioon, samas kui teistel on parem disain, et pakkuda paremini kohandatavat grilli. Paljud tootjad pakuvad grilliga kaasas grillkärusid või puidust grilllauda ning enamikul grillidel on grilli täiustamiseks palju võimalusi ja tarvikuid, kuid need ei kuulu grilli enda juurde.

Samuti on oluline, et te ei kasutaks söe süütamiseks kunagi süütevedelikku ega muid keemilisi startereid. Kuna keraamiline materjal on poorne, võib see imada kergemaid vedelikke ja edastada teatud maitseid ja kemikaale teie toidukorda; kuid see võib kahjustada ka materjali ja rikkuda selle terviklikkust.

Kamado grillide puhastamine ja hooldamine on lihtne – kõige olulisem komponent on meeles pidada tuha eemaldamist pärast mitut kasutuskorda, et õhuvool ei katkeks, kuna see võib häirida optimaalset põlemist.

Kuna paljudel kamadodel on soojuskadu vältimiseks hästi läbimõeldud ventilatsioon, võib kamado grilli liiga kiire avamine põhjustada sähvatuse või äkilise hapniku sissevoolu, millega leek suureneb ja võib juhtuda, et teil ei ole enam kulme. Selle stsenaariumi vältimiseks olge kamado grilli avades alati ettevaatlik.